Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Dersdestek Yayınları Sayfa 18

“8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 18 Ders Destek Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Dersdestek Yayınları Sayfa 18

Mustafa, daha çocukluk yıllarından itibaren Balkanların sosyal ve kültürel yapısı içinde çeşitli dinlerden ve milletlerden insanları yakından tanıdı. Azınlıkların emellerini ve birbirleriyle giriştikleri mücadeleleri görerek büyüdü.

2. Mustafa Kemal’in Öğrenim Hayatı

Mustafa okul çağına geldiğinde öğrenim hayatına hangi okulda başlayacağı konusu ailede küçük bir tartışmaya neden oldu. Ailesinde din adamlarının bulunmasıyla gururlanan Zübeyde Hanım, Mustafa’nın da onlar gibi olması gerektiğini düşünüyor ve bu nedenle dinî eğitim veren mahalle mektebine gitmesini istiyordu. Ali Rıza Bey’in niyeti ise Mustafa’yı Selânik’te yeni açılan, modern öğretim yöntemlerinin uygulandığı Şemsi Efendi İlkokuluna göndermekti. Atatürk bu konuyla ilgili şunları anlatır: “Annemle babam arasındaki anlaşmazlık epeyce sürdü. Araya halam Emine Hanım da girdi. Pek mühim bir meseleymiş gibi diğer akrabalar da işe karıştılar. Fakat benim fikrimi soran olmadı. Nihayet bir çaresi bulundu. Önce ilahilerle mahalle mektebine başladım. Bu suretle anamın dediği oldu. Birkaç gün sonra da oradan çıkarak Şemsi Efendi’nin mektebine kaydedildim. Babam da memnun kaldı.”

Şemsi Efendi (1851-1917)

Şemsi Efendi, 1851’de Selânik’te doğdu. Arapça ve Farsça’nın yanında Fransızca da öğrenen Şemsi Efendi Selânik’te yeni açılan bir yabancı okulda Türkçe öğretmenliği yaptı. Okuldaki çalışma ortamının mükemmelliğinden etkilenerek benzer şartlar ve yeni metotlarla Türk öğrencilerine öğretmenlik yapmak üzere bir ilkokul açmaya karar verdi. Şemsi Efendi, 1872 yılında Selânik’te tek katlı küçük bir binada okulunu açarak hizmete soktu. Çevresinde sevilen, çocukların önemini bilen, neşeli ve yalnız görev icabı değil ruhen de tam bir öğretmen olan Şemsi Efendi aynı zamanda öğrencilerinin disiplinine de önem verdi.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

8. Sınıf Dersdestek Yayınları İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı Sayfa 18 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Tarih Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!