Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Dersdestek Yayınları Sayfa 179

“8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 179 Ders Destek Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Dersdestek Yayınları Sayfa 179

Vatandaş İçin Medeni Bilgiler: Atatürk’ün manevi kızı Afet İnan’ın ismiyle yayımlanan kitapta yer alan fikirler büyük ölçüde Atatürk’ün 1929-1930 yıllarına ait yazılarında anlatılanları içermektedir. Afet İnan bu kitabı yazarken Atatürk’ün fikirlerinden ilham aldığını, anlatım ve üslubun da ona ait olduğunu belirtmiştir (Görsel 7.7).

Öğretici bir lider olan Atatürk bu eseriyle Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği olarak gördüğü yeni nesli aydınlatıp bilinçlendirmek istemiştir. Gençlere medeni ve çağdaş bir toplumun nasıl olması gerektiğini öğretmeye ve onların yurttaşlık hak ve görevlerini özümsemelerini sağlamaya çalışmıştır.

Geometri: Atatürk bu kitabı (Görsel 7.8) 1936-1937 arasında, kış aylarında Dolmabahçe Sarayı’nda kendi eliyle yazmıştır. Yabancı terimlerle dolu ders kitaplarının öğrencilerin öğrenimini geciktireceğini düşünen Atatürk, bu eserini geometri öğretiminde yol gösterici olmak amacıyla kaleme almıştır.

Atatürk kitabında geometrideki temel kavramları açıklamış ve yabancı dildeki terimlerin yerine kendi türettiği Türkçe terimleri önermiştir. Aşağıda okullarımızdaki geometri derslerinde bugün hâlâ kullanılan bu terimlerden bazılarının eski ve yeni söylenişlerini görüyorsunuz.

Sizce Atatürk’ün yazdığı “Geometri” adlı kitabın ülkemizde bilimin gelişmesine katkıları neler olmuştur?

  • Cevap: Bu kitap çok uzun yıllar okullarda okutulmuştur. Bundan dolayı da okullardaki geometri derslerinin temellerini oluşturması, birçok yabancı terime Türkçe isimler vermesi de dilimizin gelişmesi ile korunmasına nasıl büyük katkılar yaptığını gösterir bizlere.

8. Sınıf Dersdestek Yayınları İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı Sayfa 179 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Tarih Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!